Първокласник е в болница, след като е било бит

Първокласник е в болница, след като е било бит

Инцидент в сливенското село Градец. Дете на 8 години е било нападнато и бито от 57-годишен мъж, когато е отивало да си купи вафли. Първокласникът е приет в отделението по хирургия в болницата в Сливен. Детето е вън от опасност, няма тежки наранявания, но заради побоя вече пети ден остава под наблюдение.

Неговата майка Ирина Кънчева говори пред БТВ за инцидента.

„Те там продават незаконно и детето отива да си вземе някаква вафла оттам. Вика на прозореца „Како, дай ми някаква вафла“. И човекът излиза пиян. Почва да го гони. Няма причина. Гонил е детето 500-600 метра, настигнал го и бой с ритници и с тръшкания, стъпал му три пъти върху корема. Не стига и това, ами взел и един камък.

Брат ми минава оттам случайно и го спасява. Ударен е с камък и е със спукана глава. Няма нито причина, нито имам вражда с този човек“, разказа тя.

От полицията са отишли на място след сигнал на 112. Те викат и спешните медици. Мъжът е задържан и след 24 часа бил освободен. Няма други криминални проявления. Обяснил е, че агресията била предизвикана от момченцето, защото то посегнало към него с камък.

„Днес е петият ден в болницата. Има болки, на системи, на инжекции е постоянно. Много е уплашено. Искам справедливост, защото днес е моето дете, утре ще е на някой друг детето“, добави майката./btv.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *