Пълна промяна на приюта за кучета край Дупница

30 000 лева осигурява спешно Община Дупница за цялостен ремонт на приюта за бездомни кучета край града. До дни започва изграждането на около 160 метра канализация, ще се ремонтират и изграждат и вътрешни  клетки за животните, ще се осигури необходимата разпоредена площ за настаняваните по клетките на четириногите.

Това решение бе взето, след  като Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил спря експлоатацията на комплекса до края на годината заради неизпълнени изисквания по условията за настаняване на животните. До декември безстопанствените кучета в Дупница ще бъдат настанявани в приюта в с.Радловци край Кюстендил, обявиха от администрацията.

До затварянето на общинския приют за кучета край Дупница се стигна след поредица от сигнали на защитници на животните и еколози, че в комплекса четириногите се държат при крайно лоши условия, че има случаи на евтаназирани кучета, имаше текучество сред персонала, на няколко пъти стана смяна на управителя. Стигна се до намесата на полицията и прокуратурата. Община Кюстендил ще се грижи за дупнишките безстопанствени кучета следващите пет шест месеца.  В момента в приюта в Дупница няма нито едно куче по клетките – последните от тях са осиновени.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *