Путин обяви април за неработен, заплатите се запазват

Сегодня Владимир Путин снова обратится к россиянам | КаспийИнфо

Руският президент Владимир Путин обяви, че неработните дни ще бъдат удължени до края на април, като заплатите се запазват. Той не изключи този срок да бъде намален, ако се подобри ситуацията във връзка с коронавируса.

Путин заяви това във второто си обръщение към нацията след избухването на епидемията от covid-19. Ще работят само държавните институции, болниците, аптеките и магазините за стоки от първа необходимост.

В първото си обръщение към нацията Путин обяви тази седмица за неработна.

Владимир Путин благодари на всички, които спазват мерките за профилактика и подчерта, че пикът на заболяването в света и в Русия все още не е достигнат. Той посочи като изключително важна общата отговорност и солидарност, за да се намали риска.

Руският президент призна, че засега не успяват усилията за обръщане на ситуацията със заболелите в Москва, но властите са успели да защитят възрастните хора от инфекцията и не са допуснали тя да стигне в детските градини и училища. Спечелено е време, за да се действа по-активно срещу коронавируса.

Запазването на работните места и доходите на гражданите в условия на пандемия е безусловен приоритет за властите, каза руският държавен глава.

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *