Проф. Герджиков: Нито една номинация за президент не ме притеснява

Проф. Герджиков: Нито една номинация за президент не ме притеснява

„Нито една номинация за президент не ме притеснява, всеки от кандидатите е достоен човек и има подкрепа зад себе си. Затова на първи тур ще се види кой каква подкрепа има“, това заяви пред журналисти проф. Анастас Герджиков след среща с ръководството на СДС, на която присъства и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

Двойката влиза в надпреварата за „Дондуков“ 2 като независима, издигната от инициативен комитет, подкрепена от ГЕРБ-СДС.

Те заявиха, че се надяват кампанията, която водят, да покаже защо още сега, на този етап, могат да обединят българските граждани около обща визия.

„Благодаря ви и се надявам да не разочароваме никой“, допълни кандидатът за президент.

„Надявам се, че нашата двойка ще покаже достатъчно качества и най-вече визия за бъдещето“, заяви още Анастас Герджиков. Той се въздържа от прогнози за изхода от президентската надпревара. С експертни съвети, които ще бъдат създадени, предвиждат да обсъдят подробни приоритети за бъдещето включително доходите и цените, външната политика.

По отношение на Република Северна Македония посочи, че политиката ни трябва да остане същата, защото външната политика на една държава трябва да е постоянна. „В този случай се изисква още по-постоянна политика, за да стане ясно, че ги подкрепяме, но да изпълнят договора за добросъседство“, подчерта Анастас Герджиков.

По думите му Истанбулската конвенция не е на дневен ред, защото има конституционно решение по темата.

Според него няма по-голяма ценност от върховенството на закона, ако има правила, те трябва да се спазват, конституцията е върховният закон и също трябва да се спазва. Така той коментира казуса с гражданството на бившия служебен икономически министър Кирил Петков.

Герджиков представи и началника на предизборния му щаб – Димитър Танев. „Той е финансист.

Това ще е много полезен човек, който ще ни помогне да направим кампанията, която очакваме“, подчерта проф. Герджиков.

Председателят на СДС Румен Христов от своя страна заяви, че смята, че двойката Герджиков-Митева има много голям потенциал.

„Твърдите ядра ги имат, надявам се да получат повече периферия“, обясни лидерът на СДС.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *