Проф. Балтов: Осигуряваме цял етаж в болницата за персонала с Ковид

Проф. Балтов: Осигуряваме цял етаж в болницата за персонала с Ковид

От последните две денонощия общия брой на заразените с коронавирус колеги е 61. А също така има и 60 заразени пациенти, които са заразени в средата. От днес започва препразпределение на леглата, така че ще бъде освободен един етаж в болницата за пациентите и един етаж за персонала на „Пирогов“.

Това коментира в ефира на бТВ проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“.

Това няма нищо общо с другите пациенти, които в момента са 75 с Ковид и се грижим за тях, допълни той.

В момента за нас е важно да преразпределим силите в Пирогов, за да видим какви са щетите и едва тогава можем да си направим сметка дали имаме нужда от помощ от млади колеги. Но тях няма в никакъв случай да ги пуснем в ковид отделението, а в останалите, където също има нужда от помощ, посочи той.

Възможно е да намалим обема на работа, но няма да спре дейността на болницата. По-скоро ще лекуваме това, което е по силите ни. От една страна са нужни хора, а от друга – чиста среда за пациентите, посочи той.

Правилата се спазват, но никой не е застрахован и всеки може да се зарази от Ковид. Някои от колегите са се заразили извън болницата, а други в „Пирогов“, коментира професорът.

Вече имаме клиники, в които липсват медици и ще бъдат затворени за определен период от време. Това са клиниката по гнойно-септична хирургия, която е затворена до 2 ноември; клиниката по неврология, която също ще бъде затворена за две седмици и едната травматологична клиника, заяви Балтов.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.