Протестиращи се оковаха във вериги пред полицията в Благоевград

Протестиращи се оковаха във вериги и затвориха улицата пред полицията в Благоевград. Неочакваният протест се състоя тази сутрин в 8.30 часа пред сградата на полицейската дирекциия, където петима протестиращи пристигнаха, за да получат актове за нарушаване на обществения ред по Указа за борба с дребното хулиганство. Протестърите обаче не влязоха в полицията, а се завързаха за стълб и дърво от двете страни на улица „Владо Черноземски” и спряха движението на колите.

Всичко това бе придружено от викове „Оставка”. Действията им предизвикаха смут сред близо 20-те униформени, които изскочиха навън, пише Илинден.

Оказа се, че служителите на реда не са подготвени за тази акция на петимата благоевградчани, защото нямаше с какво да прережат веригите и да освободят трафика от автомобили. Затова само отцепиха района и спряха движението, след което влязоха в двора на полицията, без да предприемат никакви действия спрямо протестиращите петима мъже.

image

Отслабване без диети и лишения!

image

Всички пациенти с хипертония трябва да знаят това

image

Нормално кръвно налягане, винаги преди лягане взимайте..

Близо 20 минути продължи блокадата на пътя, след което окованите във вериги сами се отсвободиха от тях, за да влязат и да си вземат актовете, съставени им за хвърляне на яйца по офиса на ГЕРБ. За нарушаване на обществения ред ще бъдат глобени лидерът на ДСБ – Калоян Ханджийски, инженер Спас Митев и Владислав Христов.

„Тук сме и сме оковани, за да покажем, че вече не сме и няма да бъдем робска държава. Не може да ни преследва законът, който е от комунистическо време, защото сме хвърлили яйца и домати по нечий офис. Това е мирна форма на протест, която е разрешена навсякъде. Но тук ни преследват за подобно поведение. Абсурдно е да ни съставят актове за изразяване на гражданска позиция. Няма да ни откажат, няма да ни изплашат. Ше продължим да се борим за промяна и за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев”, заяви Спас Митев. Той и останалите бяха категорични, че полицията се занимава с глупости и разследва кой хвърля яйци, а не сериозните престъпления. Протестиращите мъже влязоха в сградата на полицията точно в 09,00 часа, за да получат своите актове.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *