Прокуратурата предлага: Банско под карантина!

„Държавата се възстановява, но не се възстановяват животи“, каза Главния прокурор Иван Гешев.

Отговорност на държавата е да се вземат твърди, адекватни и навременни мерки. Тук сега, веднага, утре ще е късно. Това е становището на прокуратурата, изразено на брифинг от главния прокурор Иван Гешев.

Трябва да се вземат много по-радикални мерки. Да минимизираме щетите, защото щети ще има, каза той. И призова за радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента.

Може би бяхме едни от първите в Европа по извънредно положение. Сигурен съм, че всички полагат някакви усилия. Това е свързано с екскурзиите в чужбина, с международните превози на хора, с движението на хора между градовете, които няма нужда да пътуват и да ходят на гости, проблемите с пътувания на големи групи, трябва да се решат и то незабавно. Трябва да се мине в режим почти на военно положение.

За мен е крайно наложително незабавно да се постави под карантина град Банско, заяви Иван Гешев.

Не ни трябват допълнителни проблеми, посочи той. Тези радикални мерки прокуратурата не може да предприема, но може да каже, че са необходими, коментира Гешев.

Прокуратурата ще предостави определени предложения от компетенцията на обвинението, но всичко друго е в резултат на законодателната и изпълнителната власт, каза главният прокурор.

Сега е моментът да разберем дали имаме държавници или хора, които се занимават с дребни политически игрички.

Негативните сценарии в Европа вероятно ще се развият и при нас, каза Гешев.

Очавайте подробности!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *