Прокуратурата в Благоевград разследва трафик на хероин през българо-гръцката граница

Прокуратурата в Благоевград разследва трафик на хероин през българо-гръцката граница

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление – трафик на наркотични вещества, съобщиха от обвинението.

В рамките на дейността на органите на реда за противодействие на нелегалния трафик на наркотици и след постъпила оперативна информация за предстоящо пренасяне през границата на страната на хероин, е била проведена специализирана полицейска операция на територията на община Петрич.

Вчера сутрин, на трасе „Изходящи автомобили“ на ГКПП „Кулата-Промахон“, е бил спрян за проверка товарен автомобил м. „Пежо“, управляван от криминално проявено лице. В пакет за влажни кърпи, сложен в ниша в МПС, разследващите са открили кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви тест то е реагирало на хероин. Теглото му възлиза на 369 грама. 

Извършени са били претърсвания и изземвания в няколко жилища в Петрич. В тях са били намерени още около 470 грама хероин, електронна везна, калъп за пресоване на наркотик, мелачка и мобилни апарати.

Предстои прокуратурата да привлече към наказателна отговорност лицата, съпричастни към наркотрафика. Разследването продължава.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *