Проведе се работна среща в джамията на гр. Благоевград, с председателите на мюсюлманските настоятелства по поречието на р. Струма обл. Благоевград

Проведе се работна среща в джамията на гр. Благоевград, с председателите на мюсюлманските настоятелства по поречието на р. Струма обл. Благоевград

На тази среща екипа на мюфтийството представи своята програма за развитие на този иначе сложен терен. След което всеки сподели работата и проблемите, който изпитват мюсюлманите по населени места.Част от тях са липсата на нормални битови условия за религиозните им потребности, липсата на отделни за мюсюлманите гробищни паркове и др.
Районният мюфтия сподели свършеното до момента в тези области, както и последващите стъпки който сами трябва да извървят по този иначе стръмен път. Като гарант за подкрепата той спомена уставното задължение на ръководството на изповеданието да стои до всеки един мюсюлманин, докато не бъде решен всеки религиозен припъни камък. Устава на мюсюлманското изповедание е наръчника на мюсюлманската общност, чрез, който се урежда институционалната култура за управление на административно -религиозният живот на мюсюлманите в България. И както чл. 11 ал. 1 и 2 гласят, че всички мюсюлмани в Р. България принадлежат към Мюсюлманско изповедание(и те са неговият суверен), независимо от етническият им произход и направление на Исляма, към което се числят(суфии, алевии, бекташии и др.) е гаранцията за отговорността на ръководните органи към мюсюлманската общност в България.
След срещата районния мюфтия инспектира ремонта на джамията в Благоевград и с Долно Осеново, като сърдечно благодари на всеки който е допринесъл за потдържането на Аллаховият дом – ДЖАМИИТЕ. Аллах да е доволен от тях Иншааллах.
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *