Пробация и 10 000 лв. глоба за дупничанин, разхождал се в карантината

Наказаниe „пробация“ и глоба от  10 000 лева постанови Районният съд  в Дупница за дупничанин, нарушил карантина, наложена му след завръщане от Италия.

Съдът одобри споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия. На 22 март т.г. 38-годишният Румен Н. се разхождал  по ж.к. „Бистрица“ в Дупница и нарушил мерките, разпоредени против разпространението на COVD- 19.

Той пристиганал от Италия наскоро и по заповедта на министъра на здравеопазването е бил поставен под карантина от 14 дни, с предписание издадено от инспектор на РЗИ – Кюстендил. Мъжът обаче не спазил карантината и напуснал дома си. Нарушението е установено от патрул на полицията, а случаят е предаден на прокуратурата.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване. Мъжът признал, че е нарушил разпоредбите и чрез адвоката си сключил споразумение с прокуратурата. Това е първата влязла в сила присъда за нарашение на мерките срещу разпространението на корона вируса и при въведеното извънредно положение в Кюстендилския регион, казаха от съда.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *