При мащабна полицейска акция откриха нива и оранжерия с марихуана (СНИМКИ)

Екипи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик установиха нива, засадена с марихуана, намираща се в местността „Чукурловица“, в землището на панагюрското село Поибрене.

Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно.

Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67,25 кг листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса.

Задържани са двама жители на Петрич – на 30 и 51 години. Те са установени като стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата обработка на насажденията.

Вчера мъжете са привлечени като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдаващ прокурор срокът на задържането им е удължен до 72 часа.

По същото време колегите им от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. В първия, обитаван и стопанисван от 26-годишен мъж, криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

Във втория имот, който бил необитаем, органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете места били иззети общо близо 67 кг зелена листна маса и 2,4 кг изсушена марихуана.

За срок до 24 часа са задържани обитателят на първия имот и 36-годишен мъж от Панагюрище- заподорзян за стопанисването на втория.

Процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая продължават под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *