Приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС е освобождаване от такси в детските градини

Приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС е освобождаване от такси в детските градини

Кандидати за народни представители от коалицията проведоха среща за образованието във Вълчи дол

Кандидатите за народни  представители от коалиция ГЕРБ- СДС  във Варна  Таня Петрова, Жечка Георгиева,  инж. Владимир Ненков от Девня и Димитър Тодоров от Вълчи дол се срещнаха с директори на училища и детски градини  в община Вълчи дол.

На срещата-разговор, на която бяха спазени задължителните противоепидемични мерки, бяха обсъдени проблемите и предизвикателствата, които стоят пред образованието.

Кандидатът за народен представител Таня Петрова посочи, че образованието винаги е  и ще бъде приоритет на ПП  ГЕРБ. Тя припомни, че през последните 4 години учителските заплати са се увеличи двойно, а в програмата за следващия мандат е заложено те да бъдат 125 % от средната за страната заплата, а на университетските преподаватели – 140 %. Друг приоритет е всички деца в предучилищните  групи да бъдат освободени от такси.

Община Вълчи дол бе сред първите общини, които още през 2017 година освободиха от такса децата, посещаващи ясли и детски градини, а за последните 3 години, благодарение на Министерството на образованието са получени 4 училищни автобуса, които да извозват децата от родното населено място към съответното учебно заведение, а в най-скоро време предстои доставката на още един. Това каза кандидатът за народен представител Димитър Тодоров, който е председател на Общинския съвет във Вълчи дол.

На територията на варненската община има средно училище – в град Вълчи дол, две обединени училища – в селата Червенци и Михалич,  основно училище – в село Стефан Караджа, където е и Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство. Детските градини са четири. Всички училища, както обеща в началото на мандата  кметът Георги Тронков/ГЕРБ/, са обновени.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *