Принцеса дари легла и компютри на разложката болница

Болницата в Разлог получи голямо дарение от Германия. То стана възможно благодарение на любезното съдействие на министъра на туризма – Николина Ангелкова, и д-р Теофана Аладжова фон Саксен – принцеса на Саксония.

Дарението съдържа 42 болнични легла, негативоскоп, 7 инвалидни колички, 3 компютъра, 6 кушетки, 3 комплекта хирургичен инструментариум, както и 30 перфузора, необходими за коректното дозиране на интравенозно приложими медикаменти.

След приложените мерки за енергийна ефективност и модернизираното оборудване на МБАЛ Разлог, през 2020 година продължава поетапното ремонтиране на отделенията. За настоящата година ОбС-Разлог гласува средства за ремонт на Неврологично отделение. В бюджета на Община Разлог е предвидено и закупуване на нов генератор.

„Това е социално значима инвестиция. Чувство за отговорност към обществото. През последните години Община Разлог активно инвестира в здравеопазването. Това е приоритет на общинската политика. Средствата се използват за подновяване на материалната и техническа база в МБАЛ-Разлог, която дава възможност за качествена медицинска услуга“, коментира кметът инж. Красимир Герчев.

Теофана Аладжова фон Саксен е принцеса на Саксония, но с български корени. Тя е дъщеря на известния търговец Петър Аладжов от Велико Търново – банкер и върховен комисар на военноморското стопанство на Царска България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *