Приключиха двата национални конкурса на читалище „Изгрев-1930“ в гоцеделчевското село Баничан

Приключиха двата национални конкурса на читалище „Изгрев-1930“ в гоцеделчевското село Баничан

Читалището организира фотоконкурсът „Код Живот“ за снимки на деца до 3 години и конкурс за плетени бебешки и детски чорапки „Изплети ми топлина, дари ме с благослов!“.
Във фотоконкурса „Код живот“ взеха участие повече от 100 фотографии с усмихнати детски личица от 11 различни точки на страната. Тричленно експертно жури обяви резултатите.
В призовата тройка са: 1-во място за Константина. Второто място за фотографията на Ивелин Луков – 14 г. от школата по фотография при ОДК – ЦПЛР – гр.Пловдив с р-л Изабела Хугасян. Третото място в конкурса е за Ния.
В конкурса за плетени чорапки „Изплети ми топлина, дари ме с благослов!“ в читалището в Баничан са получени около 50 чифта различни плетени изделия.
В конкурса се включиха детски градини, училища, читалища, много родители, баби и прабаби.
Най-възрастната участничка в конкурса е 86-годишната прабаба Тодорка Сидерова от с. Цонево.
В читалището се организира изложба, на която могат да се видят плетивата, участващи в конкурса. Изложбата е от 8 – март до 25 – ти март включително.
„Благодарим на всички за проявения интерес! Поклон и респект към труда Ви, към силата на духа да пазите жив занаята, за големите сърца и съпричастие към новия живот, за доброто, вярата, любовта и надеждата за българските деца! Бъдете здрави и успешни!“ споделят от чителище „Изгрев – 1930“ в Баничан.
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *