14 октомври, 2020

Pirin Press

Пиринският новинар

Привличат туристи в Банско с безплатни нощувки

Готови сме да предложим всяка пета нощувка през предстоящия зимен сезон в Банско да бъде безплатна. Това съобщи пред „Монитор“ председателят на Съюза на туристическия бизнес в ски курорта и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Малин Бистрин.

Хотелиери привличат туристи и с по-високо качество на услугите. По думите му нашенците прекарват средно между 3 и 4 нощувки в ски курортите ни. Продължителността на престоя на чужденците пък зависи от отдалечеността на страната, от която пристигат. Докато тези от по-близки дестинации идват в България за уикенд туризъм, гостите от далечни страни прекарват между 5 и 7 нощувки у нас.

Бистрин е категоричен, че тази година българите ще бъдат гръбнакът на туризма, но се очакват туристи и от останалите балкански държави. Запитвания за резервации има от Турция и Израел.

Банско се превърна в едно от първите огнища на COVID-19 и градът бе затворен в продължение на 14 дни. След щателна дезинфекция и масирани проверки от държавните институции обаче там вече са готови да посрещат посетители. Това сочат и данните от анкетата на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ), според които няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български хотел.

Във връзка с предложението на Министерството на туризма за въвеждане на национално меню в хотелите и ресторантите у нас, Бистрин заяви, че Банско традиционно залага на регионалните ястия и напитки, за да привлече туристи. Най-предпочитани  от чуждестранните гости са месните деликатеси като бабек, капама и чомлек.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *