Прерязаха лентата на модерно футболно игрище в Черниче

Прерязаха лентата на модерно футболно игрище в Черниче

Кметът на община Симитли, заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител Стефан Апостолов и кметът на село Черниче Георги Стефанов прерязаха лентата на дългоочакваното футболно игрище в евроселото.

 

Днес в Черниче бе истински празник. Десетки жители и гости, деца, родители, общински съветници бяха на терена на новоизградената спортна площадка. По стар български обичай, на входна на игрището момичета, облечени в народни носии, посрещнаха гостите. За начало, с песен, ЖФГ – Черние поздрави всички и сътвори истински празник.

 

Кметът на село Черниче Георги Стефанов коментира пред присъстващите, че са много радостни от новата придобивка. „Радвам се, че има толкова много хора на откриането, което е знак, че ще бъде използвана пълноценно. Надявам се да имаме още много такива придобивки“, подчерта той и приветства гостите.

 

„В нашето евросело липсваше само едно нещо, а именно един такъв хубав стадион. Това беше черешката на тортата. Ще продължим да мислим, работим и инвестираме за бъдещето Симитли.“, каза Апостолов.

 

„Министър Кралев е един голям приятел на Симитли и това е причината да имаме това прекрасно игрище. В знак на благодарност от всички нас му подарявам почетен плакет, на който пише: „На министър Красен Крален – приятел на община Симитли. За приност в облагородяването на спортната инфраструктура на община Симитли. С признателност и уважение!““ – допълни още той.

 

В отговор, министър Красен Кралев заяви, че всеки път, когато се открива такова съоръжение, е празник.

 

„Духът на селото ще бъде силен, ще бъде жив. Пожелавам Ви да бъдете живи и здрави и да пазите българщината“, отбеляза той.

 

Отец Велизар направи водосвет, освети игрището и пожела всички да се радват на новата си придобивка.

 

Средствата – близо 105 хил. лв. за футболното игрище, са осигурени по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта, след като депутатът Стефан Апостолов е провел разговор с министър Кралев. То ще се ползва от над 150 деца и младежи от населеното място.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *