28 февруари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Премиерът Борисов отново на обиколка в Гоце Делчев и региона

Възстановено е движението в двете ленти по пътя Банско-Гоце Делчев. Възстановен е и  моста над река Блатска край Хаджидимово. 

Припомняме, че той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места

Днес Премиерът отново е в Гоцеделчевско, за да инспектира  пътя Банско- Гоце Делчев, където придошлите води на р. Места подкопаха пътя. Борисов и заместник – министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха укрепения участък, за което Агенция „Пътна инфраструктура“ осигури 120 000 лева.

За 2 дни пътят вече е пуснат и в двете посоки,включително и за тежкотоварни автомобили както по-рано Борисов обеща. Министър Нанков обясни, че това е временното укрепване, в момента се изготвя инвестиционен  проект за пътища и мостове, за да се реши трайно проблема с подкопаването на стената.

„Щом махат хората, значи се радват че могат да минат по този път“, коментира премиерът, поздравен от хора,  преминаващи с автомобилите си през участъка.

BR BB7

BBBR9След  инспекцията на моста, премиерът посети  гоцеделчевското село Брезница.

Той бе  придружен от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.- министър Николай Нанков,  където се срещна с  кмета на селото Иса Сакали, директора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“  Никола Джингаров, който е и общински съветник и лидер на ГЕРБ за община Гоце Делчев.

В двора на училището, строени в редица, го очакваха персоналът на училището. Показана бе спортната площадка, физкултурния салон,пълната  енергоефективност  на училището, финансирани от правителството .

Учителите благодариха за повишените в последните години работни заплати и подобрения учебен процес.

Кметът на Брезница Иса Сакали попита за дофинансиране  на  най-старото крило на детската градина в селото, в която учат около 230 деца , за което е било кандидатствано за сумата от 1, 1 млн.лева, но е получена само половината сума, която е недостатъчна за изпълнение на всички заложени пера. След това премиерът разгледа чисто новия физкултурен салон на училището.

Бе обещано , че финансиране ще се отпусне.

Премиерът  не пропусна в обиколката си да огледа и местната джамия, както и намиращата се в близост черква.

„Каква голяма джамия, хубаво е че има и църква отсреща…. така че двета религии да са мост…“, заяви Борисов.

BR BB5

BR BB4

Brznica BB

goceto.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *