Премиерът Борисов обеща нов път до Жабленския манастир, призова: Пускайте „зелените коридори“

Премиерът Бойко Борисов обеща пътят към Жабленския манастир край Перник да бъде оправен. Борисов е на посещение в манастира, който бе реновиран с пари от държавата. Запали свещичка за здраве. Монасите му показаха иконостаса, който бил на над 140 години.

Премиерът напомни, че на предишното заседание МС са дали средства за 7 храма в Кюстендилско. „За църквата винаги е малко“, каза Борисов и напомни, че са дали хиляди левове за храмове. Свещениците поясниха, че са прекарали коронавируса, но препоръчаха ваксинацията, която била утвърден медицински метод.

Борисов пък напомни, че не сме си затворили църквите, както направили в други държави. Премиерът поясни, че най-спешното е пътят , за да могат хората да идват. Остана удивен как са изгради манастира в скалата, скрит и на високо.

Бойко Борисов бе на посещение в Пирогов преди това, за да види как върви ремонтът на детското отделение. Заедно с него е здравният министър Костадин Ангелов.

Шефът на Пирогов Асен Балтов показа и стаята за деца инвалиди и обясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня.

„Дано все така да е празно“, каза Борисов. Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно.

Ангелов докладва, че вече са пристигнали над 52 000 дози ваксини, а от 6.30 всички РЗИ чакали да бъдат разпределени. Борисов на свой ред заръча на Ангелов да възстановят „зелените коридори“ за ваксиниране, където има чакащи хора.

„Възстановете до 8 март до следващата доставка“, каза Борисов. Поясни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини – над 22 000 от Пфайзер. Ангелов пък каза ,че до обяд ще преценят дали е възможно „зелените коридори“ да се възстановят и къде.

„Там където чакат днес, пуснете ги, за да минат хората.“, каза Борисов. Напомни, че са отделили и 20 млн . лева за хеликоптер.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *