Премиерът Бойко Борисов  посети  град Хаджидимово и гърменското село Рибново

Премиерът Бойко Борисов посети град Хаджидимово и гърменското село Рибново

Министър-председателят инспектира пропадналия вчера заради обилните валежи път между Хаджидимово и Блатска. Борисов разгледа щетите, които река Места причини, в присъствието на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на община Хаджидимово Людмил Терзиев.

Премиерът увери, че до събота пътят ще бъде възстановен.

По време на посещението си министър-председателят акцентира върху направеното по време на управлението му както в община Хаджидимово, така и за съседните общини, като водопроводи, канализации, улици, пречиствателната станция, която ще бъде изградена следващия месец.

Борисов  посочи и отпуснатите днес 1.8 млн. лева за болницата в Гоце Делчев, 600 000лева за улица „Климент Охридски“ в Хаджидимово и близо 1.3 млн. лева за изграждането на спортната база в училището в Рибново.

На посещението на премиера стана ясно още, че ще бъде разгледана възможносттта гимназията в Хаджидимово да получи субсидия, за да може училището да има физкултурен салон. Предстои да се разгледа и възможността да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

BB ribn

След обиколката в Хаджидимово Борисов и Нанков посетиха гърменското село Рибново, където се срещнаха с кмета Мустафа Иса и инспектира изграждането на новите постройки към СУ „Йордан Йовков“, за разширяването на което днес правителството отпусна 1 275 090 лева.

Средствата са за изграждането на нов корпус на СУ „Йордан Йовков“ в с. Рибново. Освен физкултурен салон, в новата сграда към училището ще има 13 класни стаи – 2 нови компютърни кабинета, лекарски и дентален кабинет. В училището учат 500 деца.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *