Премиерът Бойко Борисов посети град Гоце Делчев и обеща 1,5 млн лева да бъдат отпуснати на  болницата

Премиерът Бойко Борисов посети град Гоце Делчев и обеща 1,5 млн лева да бъдат отпуснати на болницата

Министър-председателят, придружен от здравния министър проф. Костадин Ангелов се срещна с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Петър Филибев.
Премиерът Борисов и министър Ангелов разгледаха ангиографа, закупен за нуждите на новото отделение по инвазивна кардиология в болницата в Гоце Делчев.
Здравният министър и кметът Москов запознаха Борисов с дългогодишната практика на община Гоце Делев за подпомагане на студенти по медицина, като осигурява стипендии на младите медици, които после се връщат да работят в гоцеделчевската болница.
„Разговаряхме и по въпроси, които касаят инфраструктурата в града, но най-вече за проблемите в здравеопазването. Разгледахме и недостроения корпус на болницата. От наша страна трябва да бъде направен точен анализ и да се изиска съответно финансиране от Министерски съвет“, заяви кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.
Правителството ще проучи възможността за разширяване на болницата в Гоце Делчев, заяви по време на посещението Борисов.
На местната болница незабавно ще бъдат осигурени още 1,5 милиона лева, обяви още Борисов. С тях ще се закупи нова апаратура за образна диагностика – скенер, рентгени, ехографи, мамограф.
Жителите на Гоце Делчев и съседните общини ще могат да разчитат на най-добрата и модерна апаратура за диагностика и лечение на коронарните заболявания.
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *