През 2024 година въвеждаме еврото

През 2024 година въвеждаме еврото

Реалистична цел е през 2024 г. да се въведе еврото. Това коментира Николай Василев, бивш министър на икономиката, пред Нова телевизия.

„Всички, които са имали акции, особено в САЩ, тяхната стойност се е повишила. Човек независимо с какво се занимава, е добре да инвестира малко или много на финансовите пазари“, коментира той.

 

 

„Фондове на Уолстрийт продават без да притежават акции – наричат се къси продажби. Като има рецесия всички губят. Правителствата изхарчиха безпрецендентни пари, за да покрият загубите. Всички хора, които получават помощи у нас, са от публичния сектор“ сподели той.

По неговите думи е пострадал най-вече бизнесът от някои сектори, където много хора са си загубили работата. А авиокомпаниите, летищата, хотелите, курортите, част от ресторантите, също и част от търговията на дребно, имат трудности и може би няма да се възстановят. Коронакризата е ускорила един неизбежен процес.

Според него е реалистична цел през 2024 г. да се въведе еврото.

„Няма критерии, които да не можем да изпълним. Не е добре да се инвестира всичко само в депозити и имоти, само в собствената си държава и валута, най-доброто решение е диверсификация“, коментира Василев.

„Всички мерки за бизнеса, я има 2 млрд., я няма. Подкрепял съм нехарченето на правителството. Изхарчиха се поне 4-5 млрд. излишни. Разходите трябваше да са с поне 5 млрд. по-ниски за тази година“, обясни икономистът.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *