Президентът на Полша е заразен с коронавирус

Президентът на Полша е заразен с коронавирус

Поредна световна личност е заразена с коронавирус.

Това е президентът на Полша Анджей Дуда, който е дал положителен тест за COVID-19.

Той е направен в петък и резултатът излязъл днес.

В понеделник Дуда посети естонската столица Талин, където се срещна с българския президент Румен Радев, който по-късно бе поставен под карантина като контактен с диагностицирания с COVID-19 командир на ВВС ген.-майор Димитър Петров, пише offnews.bg.

На фона на прекратеното му посещение и карантиниране въпреки двата му отрицателни теста стана ясно, че и българският премиер и министри са били контактни лица на болен от коронавирус – зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. След два отрицателни теста, за по-малко от 24 часа карантината бе свалена от Борисов и други официални лица.

В Естония Дуда се е срещнал и с естонския президент Керсти Калюлайд, която се е тествала впоследствие и резултатът ѝ е отрицателен.

Положителният тест на полския президент има последствия и за шампионката на Откритото първенство на Франция по тенис от тази година Ига Швьонтек.

Момичето, което на 19 г. смая света с победата си в най-предстижния турнир на клей в света, бе прието от президента Дуда в петък за връчването на наградата „Златен кръст“ за изключителни постижения в областта на спорта и популяризиране на страната в международен план.

След оповестяване на положителния резултат на президента Ига обяви, че ще остане в домашна изолация. „Нито аз, нито някой от моя екип има симптоми. Правим се тестове редовно. Ще останем под карантина според препоръките на здравните власти в момента“, коментира 19-годишната тенисистка.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.