Предлагат дистанционно обучение и ново работно време за заведенията в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас и намалено работно време за заведенията. Мерките ще бъдат обсъдени на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19. Ако бъдат приети, те ще останат в сила до 26 март.

„Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столичната община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191. Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус“, написа Фандъкова във Facebook.

 

„Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб“, припомня столичният кмет. Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

 

nova.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *