Прегръдка за лежащо болен с Ковид-19 в МБАЛ – Благоевград

Прегръдка за лежащо болен с Ковид-19 в МБАЛ – Благоевград

Днес бе дарен първият транш от благотворително събраните комплекти спалньо бельо за МБАЛ – Благоевград под надслов „Прегръдка за лежащо болен с Ковид-19 в МБАЛ – Благоевград“.
Благодарение на многобройните дарители, отзовали се в инициативата на Савина Топурска, Владислав Христов, Спас Митев, Лъчезар Иванов и Павлина Иванова, бяха дарени 185 спални комплекта – чаршаф, плик, калъфка, олекотена завивка и възглавница на следните отделения: Реанимация – 20, Урология – 15, Хирургия – 25, Ортопедия – 24, Инфекциозно – 22, УНГ – 19, Кардиология – 30, Вътрешно – 30
Вторият транш ще бъде за  Акушеро-гинелогочно и Неврологично отделение.
Инициаторите на кампанията успяха със събраните средства да закупят и един перфузор, който е изключително необходим за отделение Реанимация. Стойността на апарата е 1 280 лв.
Пълна отчетност за всички дарения младите хора публикуват на Фейсбук страниците, които поддържат.
Идеята да се дари спалньо бельо на болницата е продиктувана от Владислав Христов, който при лечение на COVID-19 в болницата се уверява, че са необходими нови чаршафи… В продължение на две седмици, дарителската акция „Прегръдка за лежащо болен с Ковид-19 в МБАЛ – Благоевград“ осигури нови комплекти за болницата. Но организаторите са решени да продължат и с други инициативи за подпомагане и подобряване на болничното заведение. „Съвсем скоро ще се погрижим и за Детското отделение, където ще бъдат дарени 50 комплекта.“ – каза Савина Топурска. „Основната част от комплектите са шити от благоевградска фирма, което беше и една от нашите цели – да подпомогнем местния бизнес.“ – казва още Савина.

„Намерихме съмишленици от два континента – Европа и Северна Америка. Включиха се и 50 човека от Благоевград.“ – каза основният организатор Владислав Христов.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.