Превръщат в ресторант катастрофирал самолет в Турция

Превръщат в ресторант катастрофирал самолет в Турция

ри години след като излезе от пистата и падна в урва, пътнически самолет, оставен на милостта на времето, най-накрая намери новата си функция – ще бъде превърнат в закусвалня, съобщава в. „Дейли сабах“.


Общината на град Йомра, окръг Трабзон, където стана инцидентът със самолета, съобщи, че трима бизнесмени ще инвестират общо 4 милиона турски лири /482 хиляди долара/, за да превърнат машината в заведение за хранене, където ще бъдат сервирани „пидета“, популярно хлебно изделие с различни видове плънка.


Самолетът пътуваше от столицата Анкара за черноморския град Трабзон, когато на 13 януари 2018 г. пилотите загубиха контрол над управлението по време на кацане. Никой от 162-мата пътници и шестчленния екипаж не пострада при инцидента.

Самолетът беше преместен от мястото и откаран на летището, където остана с месеци, преди застрахователната компания да го обяви за продан.


Мустафа Бъйък, новият кмет на град Йомра, съобщи, че самолетът ще бъде предоставен на тримата инвеститори и ще бъде преместен край брега на морето, за да заработи като ресторант.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *