Празничният дух завладя Банско! Първите студенти пристигнаха, над 2000 са от Гърция

Празничното настроение в Банско се усети вече. За разлика от миналата година този 8-ми декември стана възможен, благодарение на адекватните мерки на хотелиери и ресторантьори в ковид пандемията.
Само преди една година на този ден хотелите в Банско бяха затворени, а обстановката в града мрачна и тягостна. Студентите ангажираха само къщи за гости и частни механи за малки партита.
Днес първите студенти вече пристигнаха в Банско и се настаняваха в хотелите, където ги посрещаха любезни домакини.
Над 2000 са резервациите направени от гръцки студенти. Осигурени са мобилни лаборатории за тестване на тези, които нямат зелен сертификат. С резултатите от тестовете, които студентите заплащат по 10 лева, те си гарантират безопасен престои и добро настроение в утрешния ден.
Всякакви екстри са приготвили хотелиерите, за да осигурят приятно прекарване на празнуващите. Кувертите варират от 100 до 150 лева и освен 2 нощувки и празнична вечеря, с изискано меню и типични бански специалитети. От бранша твърдят, че се надяват тазгодишният сезон да е по успешен, тъй като освен взетите антиковид мерки навсякъде, Банско е сред градовете, в които вирусът не се застоя дълго.
Днес градът бе различен, а празничният дух витаеше навсякъде. Младите хора съживиха града, а ресторантьори и хотелиери се надяват на един успешен сезон. /Struma.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *