Празник на черешата – Кюстендил

Празник на черешата – Кюстендил

В петък вечер на 23 юни 2023 г. „Празникът на черешата“ в Кюстендил започва с Кулинарно изложение, надяждане с череши, детска анимация и концертна програма, с участието на Михаела Маринова и ТИНО. Десетки кулинари ще прдставят своите ястия и специалитети в надпреварата „Череши в кухнята“, чиито гост водещ ще бъде Драгомир Драганов.
Официалното откриване на празника е в съботния ден от 11:00 часа. По традиция Институтът по земеделие в Кюстендил ще представи разнообразието и новостите в черешопроизводството в региона. Над 40 артистично аранжирани щанда ще пресъздадат черешовото творчество на кюстендилските „майстори“. Всички те ще бъдат част от художествено изложение, което ще продължи до 18:00 часа, когато ще бъдат връчени и наградите на отличените. В празничната програма през деня участие ще вземат Професионалният духов оркестър на Община Кюстендил, Националното училище за танцово изкуство, София и най-изявените фолклорни изпълнители от града. Събитията в съботния ден ще завършат с концерт на „ЛегендитЕ“.
Неделния ден се посвещава на най-малките гости на празника. National Geographic Kids гостува в Кюстендил с Клуб „Малки откриватели“, занимателни игри с череши и детска анимация ще съпътстват събитията, а „черешката на тортата“ ще бъде демонстрацята и дегустация на сладко от череши!
По време на трите празнични дни ще се проведе базар на кюстендилски череши, с участието на местни земеделски производители, а търговци и занаятчии от цялата страна ще представят своите майсторски произведения.
Очакваме всички любители на черешите и черешовите богатства и тази година да станат част от най-вкусния и пъстър празник на България!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *