Правителството отпусна 1.7 млн. лв. за реализацията на два много важни проекта за Симитли

Правителството отпусна 1.7 млн. лв. за реализацията на два много важни проекта за Симитли

Пореден ден добри новини за Община Симитли. С Постановление на Министерски съвет днес бяха отпуснати 1.7 млн. лв. за реализацията на два много важни проекта! Вестта съобщи в профила си във „Фейсбук” народният представител Стефан Апостолов, с чието съдействие в Община Симитли, през последните години, се отпускат и инвестират милиони левове.

Ministerski suvet

Над 1.3 млн. лв. от Постановлението ще бъдат използвани за изпълнението на проект „Аварийно-възстановителни работи по почистване на централно градско дере и реконструкция на десния му бряг, по улица „Васил Левски“, гр. Симитли, общ. Симитли – Етап II“.Става дума за участъка в района на Поделението, където все още няма подпорна стена, което създава известни рискове”, поясни Апостолов.

С оставащите 371 958 лв. ще започне работа по проект „Аварийно-възстановителни работи по реконструкция на подпорна стена на улица „Христо Смирненски“, гр. Симитли“ (става дума за стената при военните блокове).

Припомняме, че отделно от това, още в края на 2020 година бяха  одобрени още няколко обекта в Община Симитли, за които са отпуснати допълнително средства, а именно:

– „Аварийно-възстановителни работи по възстановяване и укрепване на улица от осовна точка 105 до осова точка 12, за гробищен парк и махала „Газянци“, с. Брежани, общ. Симитли“;

– „Аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена на улица „Илинден“, гр. Симитли“;

– „Аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена на улица „Родопи“, гр. Симитли“;

–  „Аварийно укрепване на бреговете на дере, находящо се в махала „Косячка“, кв. Ораново, гр. Симитли, общ. Симитли“.

Важно е да отбележим, че за много общини в България средства се отпускат за решаването на вече възникнали проблеми, докато в Община Симитли работим с мисълта за бъдещето и за справянето с проблеми, които биха могли да възникнат. Тоест, превенцията е водеща в работата и на общинска администрация, и в моята като народен представител!”, отбеляза в профила си в социалната мрежа народният представител Стефан Апостолов.

Дейностите по изпълнението на обектите ще започне веднага, щом метеорологичните условия го позволяват. „Надявам се, че това ще бъде възможно още в началото на месец март!”, каза още той.

Народният ни представител обяви също, че в края на седмицата ни очакват още добри новини, този път свързани с разкриването на работни места на територията на общината!

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *