5 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

По новата мярка „Запази ме“ могат да кандидатстват и родители в неплатен отпуск

Вече са утвърдени в заповед всички, които попадат в новата мярка на социалното министерство във вразка с наложените от тази сутрин нови по-строги мерки. Според идеята мярката предлага подпомагане с по 24 лева на ден за работниците от временно затворените бизнеси, както и за родителите в неплатен отпуск, пише новини.бг.

Заповедта е налична на сайта на Агенцията по заетостта.

Мярката за компенсациите е озаглавена „Запази ме“. Подаването на документите започва понеделник. Компенсациите от 24 лв. на ден са за 8 часа работа на ден и са дължими от датата на заповедта за неплатения отпуск, но не по-рано от 29 октомври и не по-късно от 21 декември т.г. и се отнасят за фирмите, които директно преустановяват работа заради наложените противоепидемични мерки.

Ако родител в неплатен отпуск получава месечна компенсация за гледане на дете до 14-годишна възраст, преминало в дистанционна форма на обучение, няма да може да получава и средства от мярката „Запази ме“.

Образците на всички декларации и приложения, които се изискват при кандидатстването вече са налични на сайта на Агенцията по заетостта.

Кандидатства се по електронен път или с препоръчано писмо с обратна разписка или на място в бюрото по труда.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *