Почина Оливия Нютън-Джон

Почина Оливия Нютън-Джон

Оливия Нютън-Джон, една от най-големите поп звезди през 70-те и началото на 80-те години на миналия ХХ век, почина на 73-годишна възраст. Тя е починала в понеделник в ранчото си в Южна Калифорния, съобщава съпругът ѝ Джон Истърлинг в публикация на официалната ѝ страница във „Фейсбук“. „Повече от 30 години Оливия беше символ на триумфа и надеждата, споделяйки пътуването си с рака на гърдата“, гласи част от него.

Във филмовия мюзикъл „Брилянтин“ от 1978 г. Нютън-Джон играе ролята на доброто момиче Санди Олсън, която се влюбва в лошо момче, изиграно от Джон Траволта, който е играл ролята и на Бродуей. Той усилено лобира за това Нютън-Джон да дебютира в киното като негова партньорка.

„Много исках това момиче“, казва Траволта на Мерв Грифин по телевизията през 1981 г. „Перфектната Санди, най-добрата Санди, би била Оливия Нютън-Джон.“

Но 28-годишната австралийска певица е скептично настроена към ролята на гимназистка.

„Не можех да направя американски акцент, а и бях твърде стара“, каза тя в предаването Today през 2019 г. „И имах всички тези причини, поради които не можех да го направя. Направихме екранен тест. Химията беше налице. Получи се и когато Джон дойде да ме види в дома ми – как можеш да откажеш на Джон Траволта?“

Съпругът ѝ Джон Ийстърлинг призова феновете ѝ вместо с цветя да почетат паметта ѝ с дарения към фондацията на Нютън-Джон за борба с рака.

Оливия Нютън-Джон е награждавана 4 пъти с Грами. Има звезда на Алеята на славата.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.