Поставят под охрана македонския участник в Евровизия заради българския му паспорт

Поставят под охрана македонския участник в Евровизия заради българския му паспорт

Македонският представител на „Евровизия“ Васил Гарванлиев от Струмица тези дни е буквално подложен на линч от част от обществеността. Причината е публичното му изявление, че той има и българско гражданство, както и видеото с изпълнението му с българското знаме, което по-късно е изтеглено и променено.

Музиката е поставена на заден план за сметка на речта на омразата и тормоза. От тях певецът страда в наши дни, каза в предаването „Стадион“ на Канал 77, Йълмаз Дервиши, PR на Васил Гарванлиев, цитиран от македонското електронно издание MMC.

”Никой не е мислил какви ще са последиците от линча, насочен към него? Какво ще правим с 400-те съобщения и заплахи срещу него в профилите на Васил Гарванлиев? Някой чете ли коментарите и тормоза, които в момента текат в социалните медии? Някой ще носи ли отговорност за това? Ами ако някой посегне по-сериозно и нападне Васил Гарванлиев?“, каза Дервиши.

На въпрос дали се страхува за сигурността на Гарванлиев и дали обмислят физическа охрана, Дервиши пресаташето на певеца отговори: „Васил каза, че в момента е в безопасност, но ние сме малко притеснени и обмисляме и този аспект, каза Йълмаз Дервиши в предаването „Стадион“ на Канал 77.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *