Посрещаме лятото в Разлог с богата културна програма

През ЮНИ в Разлог посрещаме лятото с концерт на КРИСКО, с хоро „На армане с тъпане“, с ревю на традиционни носии и автошоу „Скорост и високи токчета“, изкупуват се билетите за театралните празници за началото на юли

ПРОГРАМА ЮНИ „ФЕСТИВАЛНО ЛЯТО“
15 юни
„Цъфнало цвеке шарено“ – демонстрация на автентични носии от различни краища на България и Разлог, Исторически музей – Патокова къща, 17 часа
16 юни
Автошоу „Скорост и високи токчета“, Разлог, ПГМСС, 11:00
21 юни
Концерт на Криско, гр. Разлог, площад „Преображение“, 20:00
22 юни
„Непреходна вечност“ – ревю-спектакъл в село Елешница, от 21 часа
28 и 29 юни
„На Армане с тъпане“ – фестивал на традиционните хора, гр. Разлог, площад „Преображение“
15 юни: „ЦЪФНАЛО ЦВЕКЕ ШАРЕНО“ – ДЕМОНСТРАЦИЯ НА АВТЕНТИЧНИ НОСИИ, Патокова къща, 17 ЧАСА
Фондация “Българските корени” организира “Цъфнало цвеке шарено” – демонстрация на автентични носии от цяла България в града – пазител на традициите – Разлог!
На 15 юни (събота) в Патокова къща – Исторически музей – Разлог зрителите ще се потопят в пъстроцветния свят на българския фолклор!
От 17:00 часа ще има вълнуваща среща с миналото, представена чрез демонстрация на над 15 автентични носии от различни краища на България. Ще се насладите на богата палитра от цветове, шевици и тъкани, събрани в частните колекции на Tanya Kirovska-Gramatikova, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов Serjo Mustisimo, Мирослав Димитров и Boris Rakladjiev. Към тях ще се присъединят и редки носии от фонда на Исторически музей – Разлог.
Ще бъде цветно и красиво – като истински цветя ще са хубавите разложки моми, които ще облечем в тези безценни образци на българската старина. Ще чуете разкази за историята на носиите, за тъканите, от които са изработени, за символите на техните отделни детайли.
Събитието е безплатно и се организира с любезното съдействие на Община Разлог и Исторически музей – Разлог
Не пропускайте това пъстроцветно фолклорно пътешествие!
Събитието е подходящо за семейно посещение с деца, а защо не и в комбинация с уикенд в красивия пирински град Разлог!
16 юни: АВТОШОУ „СКОРОСТ И ВИСОКИ ТОКЧЕТА“, Разлог, ПГМСС
Делят ни точно 6 дни преди да се проведе Автошоу „Скорост и високи токчета“ гр. Разлог съвместно с DIAMO Racing Group и Women rally Bulgaria Автошоу „Скорост и високи токчета“ гр. Разлог.
Дата: 16 юни 2024 година
Старт: Професионална гимназия по МСС гр. Разлог
Очаквайте през следващите дни и седмици допълнителна информация за предизвикателствата, които ще ви предложим както и за начина, по който можете да участвате.
21 ЮНИ: КОНЦЕРТ НА КРИСКО, ПЛОЩАД ПРЕОБРАЖЕНИЕ – РАЗЛОГ, 20:00 ЧАСА
Казваме „Здравей, лято“ с един от най-обичаните български певци – КРИСКО.
Посрещаме астрономическото лято в Разлог с концерт на площад „Преображение“ с неговите популярни хитове.
22 юни: НЕПРЕХОДНА ВЕЧНОСТ – ревю-спектакъл В СЕЛО ЕЛЕШНИЦА, 21 часа
Колекционери ще отворят старите ракли за широката публика и ще извадят старинни дрехи от края на 19-ти и началото на 20-ти век.
Може да бъде изображение с 1 човекНад 60 носии ще бъдат показани в един завладяващ спектакъл от музика, танц и светлина. Заповядайте в китното село Елешница, на 22-ри юни от 21:00 часа, за да се насладим заедно на майсторството и прецизния вкус на българката, вплетен в празничните и ежедневни костюми от една отминала вече епоха. Да се насладим на багрите, шевиците и уникалната визия на нашите предци и да научим повече за традиционните костюми от различните краища на страната и не само.
Ревю-спeктакълът поставя началото на едно ежегодно събитие – средище на колекционери от цялата страна и чужбина ,които ще могат да представят своите колекции. За следващото издание догодина, изявилите желание да участват ще могат да подават своите заявки на майл chitalishte_eleshnica@abv.bg до 20 февруари 2025г. Подробности относно участие ще може да получите след запитване на електронната поща.
Ревю-спектакълът „Непреходна вечност“ се организира от Читалище „Западнородопски лъч,1906г.“, Кметство С. Елешница и с подкрепата на Община Разлог, „РАШЕВ И КО“ ЕООД и проф. Любомир Пенев
28 и 29 юни: НА АРМАНЕ С ТЪПАНЕ, площад „Преображение“, Разлог
XIII-ят фестивал на традиционните хора „На армане с тъпане“ се организира от Община Разлог и Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.“, с директор на фестивала доц. Георги Гаров.
Програмата на фестивала на традиционните хора започва на 28 юни, в 19:00 часа, с концерт по повод 15-годишнина на ТК „Мехомия“ и СГГФ „Гердан“ при НЧ „15 септември 1903 – 1909 г.“
От 20:30 до полунощ, всички жители и гости на града ще имат възможност да станат част от „Веселие на армане“, с участието на зурнаджийски оркестър „Манетата“ и
„Роял бенд“ от град Благоевград.
На 29 юни, от 11:00 часа, фестивалната част ще започне с участието на 25 клуба, състави и групи за хора от различни региони в България.

В грандиозния финал на фестивала всички участници ще изиграят 6 общи хора, създавайки единство и хармония в движение. събирайки танцови клубове, състави и групи от хора от всички краища на България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *