Посмъртно! Кметът на Белица изпълни обещано дарение от д-р Вакльов към Разложката болница

Посмъртно! Кметът на Белица изпълни обещано дарение от д-р Вакльов към Разложката болница

Медицинският екип на отделението и завеждащия д-р Жегова, благодарят за хуманния жест.

Преди да бъде покосен от Коронавирус, д-р Емил Вакльов обеща да направи дарение от 5 телевизора на неврологично отделение, което в момента е поело най-тежката функция на Ковид-отделение и се грижи за здравето на всички ковид-болни от община Разлог.

След кончината на д-р Емил Вакльов, кметът на община Белица, Радослав Ревански изпълни посмъртно обещаното дарение към неврологично отделение в Разложката болница, като средствата за закупуване на телевизорите са отделени от бюджета на община Белица.

Екипът на неврологично отделение в Разлог изказва благодарност за хуманния жест към кмета Ревански.

В памет на семейството лекари от с. Краище, които дадоха живота си за хората бе открита нова улица на 21.12.2020 г. Тя носи името на семейството лекари, д-р Емил Вакльов , д-р Муса Вакльов и Ава Вакльова.

„Разположена в централната част на с. Краище, улицата ще улеснява придвижването на местните жители и ще реши проблема със задръстванията и трафика, така както семейството лекари улесняваха живота на своите съграждани денонощно и го правеха от сърце“, сподели през сълзи кметът на Община Белица Радослав Ревански.

Екипът на неврологично отделение изказва своята благодарност и към кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев за направения ремонт и изцяло реновираното отделение по проект на община Разлог.

Ремонтът е извършен със средства от общинската хазна.

Водосвет при откриване на реновираното отделение отслужиха иконом Янко и отец Димитър
Водосвет при откриване на реновираното отделение отслужиха иконом Янко и отец Димитър

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *