Посещение на зъболекар в Гърция – само с COVID тест

Посещение на зъболекар в Гърция – само с COVID тест

Гръцкото министерство на здравеопазването изисква отрицателен тест за COVID-19 както за ваксинирани, така и за неваксинирани пациенти, при посещение на зъболекар.

Мярката ще бъде наложена и за тези, които придружават пациент при зъболекар, съобщи „Keep Talking Greece“.

Ваксинираните пациенти и придружаващото лице ще трябва да покажат отрицателен бърз тест -10 евро, а неваксинираните – отрицателен PCR тест – 60 евро.

Съгласно решението на министъра, публикувано в Официален вестник на 12 септември 2021 г., за посещения в болници, клиники, лекарски кабинети, диагностични центрове и рехабилитационни центрове се прилага следното:

– Пациентите, които посещават обществено или частно здравно заведение за преглед, не подлежат на лабораторни изследвания за COVID-19.

– Пациенти, които посещават държавно или частно здравно заведение за инвазивен преглед или тест, който може да причини разпространение на аерозоли, да бъдат подложени на бърз тест в рамките на 48 часа преди изследването.

– Напълно ваксинирани придружители на пациенти преминават бърз тест в рамките на 48 часа преди да влязат в обществено или частно заведение.

– Неваксинираните придружители на пациенти се подлагат на молекулярно изследване (PCR) в рамките на 48 часа преди влизане в публично или частно заведение.

Медицинската асоциация на Атина е изпратила писмо до здравния министър с искане за промяна на изискванията, особено в частта за придружител на пациента.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *