Порше вози чувал с канабис, съдят трима за наркотрафик

Трима мъже превозвали чувал с канабис в луксозен автомобил „Порше Кайен”, но били спипани от органите на реда. Те са предадени на съд за държане на наркотици, с цел разпространение. Окръжна прокуратура-Благоевград внесе обвинителен акт срещу тримата, които са на 45, на 25 и на 24 години.

На 16 ноември 2018 г. Г. Ш. имал уговорка със С. М. да отиде до дома му в Петрич, за да вземе марихуана, която да пласират на пазара. Същият ден около 16,00 ч. той спрял управлявания от него лек автомобил „Порше Кайен“ в близост до въпросната къща, като с него бил и К. Д., пише кмета.бг

Имотът не бил заключен и двамата се качили на втория етаж. Там намерили оставения за тях чувал с канабис и започнали да го почистват. След като приключили, напуснали къщата с наркотика и потеглили към центъра на Петрич.

Междувременно в Граничното полицейско управление постъпила оперативна информация за държане и разпространение на наркотични вещества от криминално проявения С. М. За провеждане на специализирана операция били сформирани три екипа от служители. Единият от тях наблюдавал къщата на въпросния мъж.

В момента, когато обвиняемите Ш. и Д. пътували по ул. „Княз Борис І“, пътят им бил препречен от служебния автомобил на „Гранична полиция“ и на водача бил подаден сигнал със стоп-палка. Униформеният го приближил, представил се и поискал документи за проверка. Вместо да изпълни разпореждането му, Ш. рязко потеглил, управлявайки „Порше Кайен“ на заден ход с висока скорост. Полицейският автомобил го последвал. Преди да премине през моста на река Петричка, в близост до портала на „Лимонадената фабрика“, изхвърлили найлонова торба с марихуана. Това било забелязано от полицейски служител, участващ в операцията.

Веднага след това, превозното средство, управлявано от Ш., било пресрещнато от два екипа на ГПУ – Петрич и спряно за проверка в близост до входа на частен клуб „Виздол Плюк“.

Полицейските служители установили самоличността на лицата в него. При извършването на проверката в купето на автомобила била намерена разхвърляна на различни места зелена листна маса и плодни съцветия, наподобяващи канабис.

По-късно, в района на с. Катунци, община Сандански, полицейски служители задържали обвиняемия С. М. В негово присъствие бил извършен оглед, претърсване и изземване от жилището му. Сред откритите веществени доказателства имало електронна везна, ножици, черни найлонови чували със сухи клони, листна маса и плодни съцветия от тревисто растение, различни кутии, туби, цилиндрични опаковки, пакети, увити с фолио, съдържащи наркотични вещества – канабис (марихуана) и амфетамин. Предстои наказателното производство срещу тримата обвиняеми да продължи в съда.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *