Полк. Невяна Митева: С проф. Герджиков ще построим мостовете, които вече рухнаха

Полк. Невяна Митева: С проф. Герджиков ще построим мостовете, които вече рухнаха

„Аз бях една от първите жени, обучавани в САЩ по линия на НАТО. Мисля, че ще бъда полезна на президента и президентската институция. Лично се познаваме с президента Румен Радев. Той знае, че моята кауза е навлизането на повече дами във военната авиация. Готова съм в името на България да направя много сериозни крачки в много сфери, без да излизам от правомощията, описани в Конституцията.

Друг аргумент, който ми повлия е това напрежение, което има между хората и в политиката. Вярвам, че има общи каузи, които могат да ни обединят, като народ. С проф. Герджиков вярваме в обединението. Считаме, че трябва да внесем условия за сигурност за българските граждани и да построим мостовете, които вече рухнаха. Обръщаме се към всички български граждани, защото ни чака тежка зима. Всички трябва да имаме активна гражданска позиция“. Това каза в „Още от деня“ по БНТ номинираната за вицепрезидент полк. Невяна Митева.

Решението да се кандидатирам не беше само лично. То бе изключително важно и за семейството ми. През цялата ми кариера съм била водена от чувството си за дълг, през всички тези години, то не ме е напускало. Това също ми повлия, коментира полк. Митева.

„За да израсна с моите постижения, всеки един български гражданин ми е помагал, както и държавата. Сега е моментът да им благодаря и да изпълня своя дълг“, подчерта тя. На въпрос какви са нейните каузи, полк. Митева заяви: „Аз съм политик по темите, свързани с равнопоставеността на жените. България се топи. Това е демографска трагедия“.

Невяна Митева каза още, че нямаме промяна в позицията, че България е пълноправен партньор в НАТО. „Позицията на България е последователна по темата за Северна Македония. Те трябва да разберат, че не сме само културно, а и духовно свързани. Те ще трябва да се съобразят с договора за добросъседство, който те самите са подписали“, заяви още тя.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *