Анонси

Полиция затвори нощните клубове и заведения в Благоевград

Цяла нощ полицейски екипи обикаляха обастния център Благоевград, за да предупредят собствениците на нощни клубове, заведения, магазини да затворят незабавно в изпълнение на мерките, разпоредени в извънредното положение, въведено вчера, пише Струма.сом

Екипите тръгнаха веднага щом областният управител Бисер Михайлов закри извънредното заседание на Областния оперативен щаб за борба с корона вируса.

Във връзка с епидемичната обстановка и обявеното Решение от 13. 03. 2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и със Заповед на Министъра на здравеопазването се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на Република България:

1. Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазини за хранителни стоки, аптеки и дрогериите.

2. Преустановяват се учебни занятия и всички извънкласни мероприятия (зимни, клубове, зелени училища, екскурзии и др.) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение.

3. Преустановяват се посещения на деца в детски ясли и детски градини.

4. Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

5. Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и др.)

6. Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работаза служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждане на засилени противоепидемични мерки.

7. Преустановяват се детски и женски консултации, профилактични прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, кактои свиждания във всички лечебни заведения.

8. Отменят се т. I, т. 5-11и т. II от Заповед РД-01-122/11. 03. 2020 г. на министъра на здравеопазването.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *