Полицията започва засилени проверки по пътищата в страната от днес

Акцията ще продължи до неделя и ще обхване както населените, така и извън населените места, съобщи гл. инсп. Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

Новата операция е с цел запазване на тенденцията от миналия месец за намаляване на пътнотранспортния травматизъм. През януари се наблюдава спад от 30% на загиналите участници в движението в сравнение със същия период миналата година.

Близнаков съобщи, че 62% от всички тежки пътно-транспортни произшествия се случват в населените места, а 43% от инцидентите са с участието на пешеходци.

При акцията от последните пет дни са установени 126 души, шофирали след употреба на алкохол, 58 – след употреба на наркотици и 1310 неизползващи предпазни колани. Констатирани са 714 случая, при които пешеходците са нарушили правилата за движение, а 48 водачи са отнели предимство.

Гл. инсп. Близнаков призова гражданите да сигнализират на 112 при забелязване на агресивни шофьори, за да може полицията да реагира. Той също така заяви, че е важно, при забелязване на нарушения, да изпращат кадри от поставените в колите си камери не само на медиите, но и на имейлите за контакт на сайта на МВР.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *