Полицай простреля 19-годишен студент в Плевен

Млад мъж беше прострелян от полицай през изминалата нощ до Медицинския университет в Плевен. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

Кола с петима млади мъже засякла небрандиран и необозначен автомобил на „Криминална полиция” с двама цивилни полицаи в нея, които са работили оперативно по друг случай. Служителите на МВР настигнали младите мъже и ги спрели, като излезли от автомобила с извадени значки. Младежите и шофьорът се уплашили и тръгнали да бягат. В този момент единият криминалист извадил пистолета си и стрелял първо встрани, след което по колата. Куршумът влязъл през багажника и ранил един от младежите, който стоял на задната седалка.

Пострадалият е студент на 19 години. Той бил закаран в болница, а днес му е направена операция за изваждане на проектила. Няма опасност за живота му.

В Районна прокуратура е образувано досъдебно производство. Иззети са записи от видеокамери, натривки от ръцете на полицая, балистика от оръжието и две гилзи. Тепърва ще се уточнява, каква е телесната повреда на младежа./nova.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *