Поклон пред чичо Нако, успя да спре така, че да спаси всички пътници

Петричани са потресени от смъртта на 67-годишния шофьор на автобуса на „Беласица“ Нако Велянов, който почина докато караше рейса, но успя да спре така, че да спаси всички пътници.

„Поклон пред този човек, който в последните секунди от живота си не забравя за дълга си“, „Поклон пред човека, с последни усилия успял да спаси други животи“, са част от коментарите в Петрич по повод трагичния инцидент.

Снощи, на връщане от гр. Панагюрище автобусът, който вози отбора на футболния тим на „Беласица“ е катастрофирал. Причината за инцидента, станал на 70 км на АМ „Тракия“, е прилошаване на шофьора. Вследствие на това автобусът излиза от пътното платно, за щастие запазвайки устойчивост, без да се обърне. По-късно се установява, че шофьорът е получил инфаркт.

Футболистите и треньорите, както и придружаващият ги екип се чувстват добре физически. На място са и представители на ръководството на клуба – Иван Златински и Георги Петров. Община Петрич изпрати веднага втори автобус от гр. Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на общината Димитър Бръчков.

Всички от отбора, които пристигайки в Петрич преценят, че искат медицинска консултация отново ще бъдат прегледани в болницата. ОФК „Беласица“ гостува на ФК „Оборище“ в шести кръг на Югозападна трета лига. Петричани си тръгнаха с победа и добавиха към актива си трите точки.

На водач на автобус с благоевградска регистрация му прилошава и губи управлението. Превозното средство се отклонява от платното и навлиза в канавката. Не се обръща, а само се наклонява.

По първоначална информация, пътниците са били над 20 души. Няма сериозно пострадали сред тях

„Тепърва ще осъзнаваме какво точно можеше да се случи и какви биха били мащабите на трагедията при едни други обстоятелства. Съболезнования за семейството на Бай Нако! Един истински фен, който носеше Бела в сърцето си“, коментираха петричани.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *