Пожарникари помогнаха за транспортирането на 200-кг жена с Ковид-19 до болницата в Дупница

Пожарникари помогнаха за транспортирането на 200-кг жена с Ковид-19 до болницата в Дупница

Огнеборци от Дупница помагаха на лекари от Спешен център да извадят от дома й тежаща 200 кг 30-годишна жена, диагностирицирана с коронавирус. Вчера сутринта на тел. 112 е потърсена помощ за 30-г. Хр. Х. от Дупница. Близките й съобщили, че е с К-19, но не могат да я транспортират до болнично заведение поради голямата тежест.

От Спешен център са потърсили помощ от пожарната, огнеборци са отишли на подадения адрес и със специална носилка жената е свалена от етажа, на който живее, до линейката. Хр. Х. е транспортирана до МБАЛ “Св. Иван Рилски-2003” в Дупница. Младата жена е с придружаващи заболявания, които са причината за наднорменото й тегло.

Лекари и шофьори на линейки в Спешен център – Дупница се оплакват, че често им се налага да носят с носилка от високите етажи на блоковете тежко болни пациенти.

Както “Струма” писа, преди няколко месеца имаше идентичен случай в с. Блажиево, община Бобошево. Тогава се наложи с помощта на пожарната да се изнесе мъж от дома му, тежащ около 260 кг, за да може да се лекува в болница. Негови съседи коментираха тогава, че за такива болни с наднормено тегло няма социална услуга, която да улеснява съществуването им.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *