Подробности за купона в Сандански по случай раждането на син на горския Ив. Николов

Подробности за купона в Сандански по случай раждането на син на горския Ив. Николов

Петима полицаи от Сандански и един от Петрич станаха обект на вътрешно разследване, разпоредено от директора на ОД на МВР – Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов заради публикуван във Фейсбук видеоклип от бурен купон в заведение над курортния град. Служителите се разследват за нарушение заповедта на здравния министър за спазване на мерките срещу разпространението на Ковид-19, като присъствали с голяма група на празненство за раждането на първороден син на горския стражар Иван Николов, служител в „ДГС Сандански”. Радостта от това, че съпругата му Весела го дарила със син, била толкова голяма, че не издържал и свикал купон в заведение “Трети километър”, находящо се над ВЕЦ-а в Сандански, в посока към с. Лиляново и вилната зона. Поканени били най-близките хора на щастливия татко, сред тях са двама негови приятели със съпругите си, петимата полицаи от РУ – Сандански, както и кумът на Иван Николов – Андон Стоянов, полицай в Петрич. На видеото в социалната мрежа се вижда как полицаят кръстник А. Стоянов бие тъпана, а певецът на заведението е в компанията на полицаите Маринков и Т. Полков. От видеото е установено категорично участието на тримата полицаи, а кои са другите трима, в момента се установява, тъй като на записа лицата им не се виждат добре.

Любопитен е фактът, че заведението е със 150 места, но заради пандемията не е работило от дълго време. Управителят се съгласил да отвори по настояване на горския Иван Николов с уговорката, че става въпрос за частно парти с малко хора.

Броени часове след като се разшумя около скандалния клип от сбирката, директорът на ОДМВР – Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов разпореди проверка. В процес на установяване е дали организираното и проведено събиране е в нарушение на противоепидемичните мерки.

Шестимата полицаи можеха да си спестят главоболията, ако кумът на горския и кръстник на новороденото не бе проявил несъобразителност, като е качил снимките на личната си Фейсбук страница.

Атанас Димитров, колега на щастливия татко, обясни, че също бил поканен на партито, но отказал да присъства поради лични причини. Той напълно оневини групата със следните аргументи: „Не виждам нищо нередно в това да се съберат и да празнуват заедно, като се знае какъв е поводът. А най-вече че Иван от дълги години чака да има наследник във фамилията си. Много радостен повод с раждане на дете се превърна в негативна сензация”, каза Ат. Димитров. Той допълни, че очаква проверката да не установи нарушение, защото имал информация, че на купона са били само 12 души.

ЕКИП “СТРУМА”

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *