Анонси

Повод за гордост! Ученици от СУ Симитли с отличия на национално ниво

Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Симитли се представиха достойно в Националния кръг на състезанието IT Знайко.

 

Трети във временното класиране на Националния кръг е ученикът Паоло Павлов Димитров, като му предстои защита. Ученичката Любица Руменова Ортомарова е с отличие за сюжет. И двамата състезатели участваха в категория: ИТ /информационни технологии – индивидуално участие/.

 

Паоло Димитров предпочете ролята на изследовател и разработи мултимедиен проект на тема: „Древна Тракия – земя на съкровища и легенди“.

 

Любица Ортомарова се впусна в света на приключенията и разработи мултимедиен проект на тема: „На гости в света на мравките“.

 

С помощта на VBA и много творчество, учениците сътвориха красиви, интересни и технически издържани проекти. Ръководители на двамата състезатели са учителите им Мария Ортомарова и Иванка Иванова.

 

Основна цел на състезанието IT Знайко е да предостави възможност на учениците от 1. до 8. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.Темите са така подбрани, че тяхната реализация изисква прилагане на знания от различни предметни области. По този начин учениците формират умение за трансфер на знания, което е подготовка за разрешаване на реални житейски ситуации. Състезанието се реализира с подкрепата Майкрософт България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *