Пловдив въведе нови противоепидемични мерки от 15 до 26 март

Пловдив въведе нови противоепидемични мерки от 15 до 26 март. Според тях непълнолетните не могат да влизат в мол или заведение без придружител. Децата от пети до дванадесети клас преминават в дистанционно обучение, предаде dnes.bg.

 

 

Щабът препоръчва на Община Пловдив и на всички Общини-възложители да увеличат броя на автобусите от масовия градски транспорт, съответно – от междуградския обществен транспорт, в пиковите часове и/или да осигурят по-големи автобуси с цел създаване на условия за спазване на дистанция между пътниците.

Управителите на хранителни и нехранителни супер и хипермаркети следва да създадат организация за спазване на действащите противоепидемични мерки, в това число осигуряване на дистанция и контрол на броя на клиентите в съответния обект. Препоръчва се на хранителните и нехранителните супер/хипермаркети/магазини да въведат удължено работно време за разреждане на клиентопотока в съответния обект.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия в театри, музеи и галерии се допуска при използване до 30% от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция от 1,5 м и задължително поставяне на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Допускат се посещенията в кината при използване на 30% от общия им капацитет (места) при спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м между лицата и носене на защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *