Пловдивчанин зареди бензин за 10 лева, но колата не отчете нищо

Пловдивчанин зареди бензин за 10 лева, но колата не отчете нищо

Сигнал за евентуална злоупотреба и неправилно отчитане на количество зареден бензин разпространи пловдивчанин, предаде Трафик нюз.

Той разказа, че според него, литрите заредено гориво не отговарят на показаното на колонката.

„След като автомобилът ми изписа, че ми остава бензин само за три километра, реших да спра на първата възможна бензиностанция и да заредя малко количество, колкото да не изпадна в ситуация да закъсам, заради липса на гориво. Спрях на бензиностанция на входа на квартал „Столипиново” и поисках бензин А95 за десет лева. След зареждане забелязах, че километрите, които ми отчита колата като оставащ пробег с наличното количество гориво не се промени. Колата е „киа” 2020 година производство и би трябвало компютърът да отчита точно. След като се опитах да поискам обяснение от един от служителите на бензиностанцията, той грубо ми отговори „като не сте доволен пуснете жалба”. Така и направих и подадох сигнал до ДАМТН (Държавната агенция за метрологичен и технически надзор), които са органът контролиращ качеството и количеството на течните горива.”

Проверяващите са направили веднага проверка и споделиха пред „Трафик нюз“, че е извършена инспекция на въпросната колонка и не са констатирани нарушения и разминавания. Измереното количество бензин налято в съд отговаря на отчетеното от бензиностанцията. Служителите на контролиращия орган продължиха с проверката и на останалите колонки за зареждане.

От ръководството на бензиностанцията, коментираха, че най-вероятно малкото количество гориво не е било отчетено от сензорите в автомобила.

„Десет лева са по-малко от пет литра и е твърде възможно, според вида на автомобила и количеството на резервоара, компютърът му да не е засякъл с точност заредения бензин.”

Въпреки, че не бяха констатирани нарушения, мъжът подал сигнала апелира да се дава гласност на съмнения за подобни злоупотреби.

„При зареждането на следващата бензиностанция, за същата сума, автомобилът веднага отчете налятото гориво.”, сподели още той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *