Писателят Христо Стоянов за босата Мая Манолова в парламента: Не съм си представял по-голямо падение! Ще се окаже, че Тодор Живков е бил далеч по-възпитан от тази пасмина сега

Писателят Христо Стоянов за босата Мая Манолова в парламента: Не съм си представял по-голямо падение! Ще се окаже, че Тодор Живков е бил далеч по-възпитан от тази пасмина сега

Народните избраници от 46-ия парламент минаха всякакви поведенчески граници. Шляпащи боси по червения килим, с къси гащи, съдрани дънки, дъвчещи дъвка на парламентарната трибуна… Примерите за неуместно държание в сградата на Народното събрание са все повече. На избраните да представляват българския народ и да коват законите на страната явно не им пука. За „старите кучета“ това е отработена схема на поведение. На сценаристите на Слави, неочаквано станали депутати, явно са им „до колене“ както парламентаризмът, така и респектът от мястото, в което са допуснати. Временно.

Ето какво пише по този повод на страницата си във Фейсбук писателят Христо Стоянов, изумен от щъкащата из парламента боса Мая Манолова:

 

Мюсюлманинът, преди да влезе в Джамия, си събува обувките. Поставя ги пред входа на джамията, прави ритуалното миене и чак тогава влиза в молитвения дом. Мая Манолова обаче първо замеря с яйца сградата, после си събува обувките и като в песен на Росица Кирилова „Боса по килима“ се понася из кулоарите на Парламента.

Малко преди нея пък по къси гащи влезе да си дири заплатата Манол Пейков. Филип Станев влезе със скъсани гащи – ама толкова скъсани, че чак съпартийката му Ива Митева му направи забележка. Тошко Йорданов млящи дъвка, говори на някакъв език, разбираем само от коренните жители на махалата при влизане от „Петолъчката“ в Ямбол… Друг се заканва, че вече ще влиза само с яйца и ще си оставя сигурно яйчниците вкъщи – ако въобще този тип хора знаят какво е дом, защото липсата на домашно възпитание само показва, че подобно нещо е непонятно за тях. Не съм си представял по-голямо падение на морала и ценностната система на елита на нацията от това, което става сега.

Всъщност, не е за учудване хората, които се опитваха да влязат в сградата на Парламента през прозорците, да се държат по подобен начин. Сградата, в която са кънтели понякога, понякога приглушено по килимите са се чували стъпките на Фердинанд и Борис |||, на Захарий Стоянов и Стамболов, на Буров вече мечтае за стъпките на Тодор Живков, далеч по-възпитан от тази пасмина сега (съжалявам, че трябва да го призная)… Но тези хора ще докарат носталгия по Комунизма и неговата ценностна система ако изчегъртват всичко, което се нарича възпитание… Всъщност, очаквам вече някой от тях да си свали чепика и да започне да тропа с него по катедрата така, както Хрушчов направи на сесия на ООН… Но дори той го направи демонстративно, някакъв социалистически пърформънс все пак.

Докато нашите херои го правят от липса на възпитание, доказвайки, че са използвали домовете си за приюти, а не за семейно гнездо. Ама тия нямат ли родители, и най-паче дупета. Че да извадят един каиш бащите им – че по-горе, че по доле… Защото излагането на България навън започва от витрината на нашия политически елит – Парламента. И завършва със знаенето на чужди езици. Ами, това е…/PIK

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *