Пирин Разлог също недоволства срещу законопроекта за хазарта

От ръководството на Пирин Разлог също скочиха срещу законопроекта, предложен от Валери Симеонов и касаещ всички игрални зали на територията на страната. По-рано тимовете на Локомотив Пловдив и Витоша БИстрица направиха същото.

Ето и позицията на Пирин Разлог, която публикуваме без редакторска намеса:

„От ръководството на ФК ПИРИН РАЗЛОГ искаме да изразим следната позиция относно Законопроекта с изменение и допълнение за закона за Хазарта номер 054-01-50 внесен в Народното събрание на 04 Юни 2020 г. от Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага затварянето на всички игрални зали и прекратяване на дейноста им (чл. 4, ал. 4). Ясно е на всички, че хазартните фирми са в помощ на много спортни клубове, както е и в нашия клуб. Предоставените спонсорски средста от тяхна страна са от изключително важно значение за нашия клуб.

ФК Пирин Разлог е клуб който в последните 4 години се отвърди, като един от най- стабилените и постоянни отбор в Югозападната Трета Лига, а преди това и 4 г. във втора професионална лига, както и с ДЮШ от над 100 деца състезаващите се във всички редовни първенства към БФС. Надяваме се законопроекта да бъде преразгледан и да се вземат необходимите решения които няма да се отразят на хазартните фирми, за да продължат да бъдат в помощ, като спонсори в тези трудни времена на спортните клубове, в частност и на нашият клуб.

С Уважение,

ФК ПИРИН РАЗЛОГ.”

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *