Пик на новодиагностицирани с COVID-19 в област Благоевград – 247 за седмица!

Пик на новодиагностицирани с COVID-19 в област Благоевград – 247 за седмица!

„247 лица от Благоевградска област са потвърдени с COVID-19 за седмица, което е най-високата стойност от началото на пандемията. На домашно лечение са 207, хоспитализираните също нарастват, те са 40. Изписаните през миналата седмица, които се долекуват в къщи са 70, 2-ма са на интензивно лечение“ – за здравния час на Радио Благоевград обобщението направи д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция.

По думите и има инфектирани медицински работници – 2-ма  лекари от Благоевград, 5 медицински сестри в МБАЛ Югозападна болница – Сандански, 1 рентгенов лаборант, 1 фелдшер.

За предходната седмица най-много регистрирани случаи с COVID-19 са в Благоевград – 73 случая, гр. Сандански 34, гр. Гоце Делчев – 28.

Разпространението на вируса е дифузно, към момента няма оформени огнища в Благоевградска област.

За последните 24 часа новите инфектирани в Благоевград са 24, град Гоце Делчев – 8. Повечето от тях са под домашна карантина, само 5 човека са с клинична картина и са хоспитализирани в болнични заведения.

Д-р Мончева изрази мнение, че ако до края на седмицата се задържи висока заболеваемост в Благоевград и областта, ще се предложат варианти за затягане на мерките. Очакват се указания от Министерството на здравеопазването.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *