Петрич намалява данъци и опрощава наеми заради извънредното положение

Екипът на кмета на община Петрич – Димитър Бръчков, продължава да актуализира пакета от икономически мерки в подкрепа на малкия и средния бизнес.„Целта е да бъдат компенсирани жителите, чиито доходи се формират от дейност, имаща пряка или косвена връзка с общинската собственост и местни налози. Пакетът от икономически мерки остава отворен за допълнения в зависимост от динамиката на обстановката”, заяви градоначалникът.

Работна група ще направи преизчисляване в посока намаляване на дължимия към Община Петрич патентен данък от всички физически лица и еднолични търговци за периода, в който обектите са били затворени на основание на заповедта на извънредното положение. Ще се освободят наематели от плащане на наеми на обекти, общинска собственост, които ще бъдат затворени за същия период от време.

Още в края на миналата седмица бе решено да се удължи срокът до месец юни тази година за ползването на 5% отстъпка при заплащане на пълния размер на местните данъци и такси. Срокът на дължимите месечни наеми (за месеците март, април, май) за общински обекти се удължава с два месеца от датата на задължението, пише кмета.бг.

Няма да се дължат такси за детски градини в община Петрич, а Общинското дружество „ВиК” няма да спира принудително водата на некоректните абонати до края на извънредното положение. Също така безплатно ще бъде паркирането на паркингите към болницата в града, а Общинското социално предприятие в Петрич вече започна изработка на предпазни маски.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *