Петима ще бъдат вицетата в новия кабинет

Това стана ясно от думите на Асен Василев от ПП, в кулоарите на НС, който е част от преговорния екип на партията и се спряга за финансов министър. Така всяка от 4-те формации в бъдещата коалиция ще има вицепремиер, като ПП ще получи двама.

Той поясни, че са обсъждали корекции на текста, като става дума за 1- 2 изречения, като очакванията са текстът да бъде довършен днес. Така в следващите два дни споразумението да бъде одобрено от колективните органи на останалите партии. Именно от това зависи и кога точно ще се подпише и мандатът ще бъде връчен. Очаква документът да се подпише до края на седмицата. При връчването на мандата от Радев, ПП няма да го бавят и няма да се възползват от целия срок от 7 дни, за да го върнат изпълнен. От думите на Василев се разбра, че най-вероятно ще отидат на Дондуков 2 с готова папка с имена. Василев добави, че следващата седмица Радев има и командировка в Брюксел следващата седмица. Така кога ще бъде връчен мандата зависи кога ще бъде подписно споразумение, след като то бъде одобрено от партньорите.

Василев добави, че са се разбрали и за съветниците във всяко ведомство, които партиите ще могат да пратят. Той очаква да изкарат пълен 4-годишен мандат.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *